080484Onlangs is er in speeltuin Blekkerhoek in Raalte het ouderenbewegingstoestel Olga Commandeur in gebruik genomen. Dit toestel is uitermate geschikt om o.a. ouderen op een ongedwongen en speelse manier te laten bewegen d.m.v. een trainingsprogramma.  Het ligt op een mooie locatie middenin de speeltuin, uit het zicht van de weg, zodat gebruikers er, met behoud van gebruik van kunnen maken.

Wij zouden graag zien dat zoveel mogelijk mensen (binnen én buiten de wijk Blekkerhoek) gebruik kunnen gaan maken van dit toestel.

Het toestel is naast ouderen ook geschikt voor mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking. Het trainingsprogramma kan hierop aangepast worden.

Inmiddels hebben we samen met Landstede Plaza een programma voor een tweewekelijkse ouderenbeweegmiddag opgezet waarbij studenten het bewegen begeleiden.

IMG_20160430_140643Op vrijdag 9 september 2016 wordt er een ‘Train de trainersdag’ onder leiding van Olga Commandeur bij speeltuin Blekkerhoek georganiseerd. Doel van deze dag is om zoveel mogelijk trainers uit de omgeving enthousiast te krijgen om op een verantwoorde wijze samen met ouderen buiten op het beweegplein te gaan oefenen.

Olga Commandeur geeft een workshop over wat de mogelijkheden van het toestel zijn d.m.v. workshop binnen/buiten. Oók zal buiten praktijkoefeningen met ouderen gedaan worden waar doelgroep voor uitgenodigd wordt. Exacte info over deze dag bij opgave.

Voor wie is deze dag? MBVO-trainers, activiteitenbegeleiders, fysiotherapeuten, buursportcoaches, seniorensporttrainers, vrijwilligers (mogen ook ouderen zijn) met beweegachtergrond of interesse etc.

Heeft u of uw organisatie interesse in het gebruik van dit toestel? We horen het graag en heten u van harte welkom op vrijdag 9 september.

Het programma zal om 9.30 uur beginnen en om ongeveer 14.00 uur afgelopen zijn (inclusief lunch). De lunch wordt door de speeltuinvereniging verzorgd.

Opgave/informatie voor de ‘Train de trainersdag’ en informatie over het gebruik van het toestel is mogelijk via info@blekkerhoek.nl óf via onderstaand telefoonnummer.

Gerwin Willemsen

Secretaris Speeltuinvereniging Blekkerhoek

06-11538788 (van 24 juli tm 14 augustus niet bereikbaar)

 

uitnodiging train de trainersdag